Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Borotvás támadás a Lufthansa-gépen

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Éles eszközzel a légiutas-kísérőkre támadt egy kitoloncolt koszovói férfi a Lufthansa Münchenből Budapestre tartó járatán. A gép visszafordult a német városba, ahol őrizetbe vették a férfit. Az eset néhány részlete még nem ismert - mondta az InfoRádiónak Antal Gábor, a légitársaság magyarországi igazgatója.

"A müncheni forgalmi irányítás kedd 11.30-kor értesítette a müncheni repülőtér rendőrségét, hogy a Münchenből Budapestre tartó járaton fenyegetettség, egyfajta veszélyhelyzet alakult ki, aminek következtében kénytelen Münchenbe visszafordulni a repülőgép" - mondta Antal Gábor, a Lufthansa magyarországi igazgatója.

Mint mondta: egy koszovói állampolgár fenyegette az utaskísérőket, mert nem akart Magyarországra menni. Németország kitoloncolta, mert a német törvények szerint nem volt engedélyezett már a beutazása sem, így az elmúlt négy hetet fogságban töltötte Passauban.

"Tudomásunk szerint egy borotvaszerű eszközzel fenyegette a két utaskísérőt, arról nincs információ, hogy miként vihette ezt fel a gépre. A rendőrség vizsgálja az esetet, hiszen veszélyt okozó tárgyat a fedélzetre semmilyen körülmények között nem lehet felvinni - hangsúlyozta Antal Gábor.

Hozzátette: a két, feltételezhetően német nemzetiségű utaskísérő könnyebben megsérült, azt még nem lehet tudni, hogyan. "Információink szerint az utasoknak nem történt bántódása" - mondta a légitársaság magyarországi igazgatója.

"A rendelkezésre álló információk szerint a gépnek vissza kellett fordulnia Münchenbe, onnantól kezdve a német repülőtér rendőrsége kezelte az ügyet és foglalkozott a koszovói állampolgárral"- közölte Antal Gábor. Mint mondta: "a visszafordulás az ilyen helyzetekre előírt protokoll része." Hozzátette: a választott célpont ilyenkor függ attól, hogy mennyi idő telt el, melyik esik közelebb, mi a praktikusabb megoldás: Budapest felé tovább repülni vagy visszamenni a német repülőtérre.

Antal Gábor jelezte: a német rendőrség és forgalmi hatóság vizsgálatot indít az ügyben.

Hanganyag: Herczeg Zsolt