Gázolásért hat évi börtönre ítélték Bukarestben a szingapúri volt román ügyvivőt

InfoRádió / MTI
2014. február 14. 21:37
Jogerősen hat évi börtönbüntetésre ítélték pénteken Románia volt szingapúri ügyvivőjét az egykori diplomáciai állomáshelyén elkövetett gázolásért, amelynek során meghalt egy ember.

Az ítéletet pénteken hozta meg a bukaresti ítélőtábla (fellebbviteli bíróság). Silviu Ionescu ellen, aki Románia szingapúri nagykövetségén teljesített ügyvivőként diplomáciai szolgálatot, 2010 júniusában emeltek vádat gondatlanságból elkövetett emberölésért, testi sértésért és cserbenhagyásért.

A vádirat szerint Silviu Ionescu 2009. december 15-én Szingapúrban a nagykövetség Audi A6 típusú gépkocsijával egy kereszteződésnél figyelmen kívül hagyta a gyalogosokra vonatkozó zöld jelzést, tovább hajtott, és a gyalogosátkelőn elgázolt egy 30 és egy 24 éves férfit. Az ügyvivő továbbhajtott, majd a következő kereszteződésnél sem törődött azzal, hogy a gyalogosoknak mutatott zöld jelzést a lámpa, ott egy 18 éves fiatalt ütött el. Arról a helyről is tovább hajtott. A három elgázolt személy közül az egyik később belehalt sérüléseibe, a másik kettő is kórházba került.