Újra összeáll a Culture Club

InfoRádió / MTI
2013. december 19. 05:14
Újra összeáll és új lemezre készül a nyolcvanas évek egyik sikercsapata, a Culture Club. Erről Boy George, az együttes frontembere egy francia magazinnak adott interjújában beszélt.

"Új albumot szeretnék kiadni a Culture Clubbal 2014-ben" - mondta Boy George a Tetu című francia magazinnak. Az 52 éves énekes röviddel az interjú előtt állapodott meg a visszatérésről Roy Hayjel, az együttes gitárosával, Mikey Craig basszusgitárossal és Jon Moss dobossal Los Angelesben.

Boy George olyan albumot szeretne, amely "megfelel annak, amilyenek a zenekar tagjai most, természetesen sok soullal és reggae-vel". Januárban kezdenek el dolgozni az új dalokon - olvasható az interjúban.

Az 1980-as években kultzenekarnak számító Culture Club olyan, ma is gyakran hallható slágerekkel lett népszerű, mint a Do You Really Want to Hurt Me vagy a Karma Chameleon. Boy George - polgári nevén George Alan O'Dowd - extravagáns külsejével a korszak androgün ikonja volt. A Culture Club 1986-ban feloszlott, majd egy rövid időre 1998-ban újra összeállt, 2002-ben pedig a londoni Royal Albert Hallban adott jubileumi, 20 éves koncertet. 2006-ban ugyan Craig és Moss megpróbálta egy új énekessel feléleszteni a zenekart, ám ez végül nem sikerült. 2011-ben - az egészségügyi problémákkal küzdő Jon Moss nélkül - két koncertet is adtak.