FarmVille-tehenek után zsebeltek be támogatást

Infostart
2013. december 6. 21:43
Virtuális farmokon élő 1860 tehén után közel félmillió eurónyi támogatást vett fel nyolc ember Romániában. A játékrajongók most perelnek, mert három év után a kormány leállította a támogatást, és nem tudták, hogy igazi tehenek kellenek.

Négyszázezer angol font, mintegy félmillió euró támogatást vett fel három éven keresztül nyolc férfi Romániában az után az 1860 szarvasmarha után, amely csak virtuálisan, a FarmVille alkalmazásban létezett.

A "gazdák" 2010-ben nyújtották be az EU-s támogatáshoz szükséges dokumentumokat a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez (APIA), és be is mutatták néhány farm tervét. Rövidesen meg is kapták az ezekért járó támogatást, amely három éven keresztül rendszeresen érkezett - számol be az independentonline.ro-ra hivatkozva az Adevãrul.

A "gazdák" állatonként 100-150 eurót kaptak évente, három év után, idén augusztusban azonban az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hivatal (ANSVSA) munkatársai észrevették a csalást, és kérték az APIA-tól a kifizetések leállítását. Az ügyben nyomozás kezdődött, mivel a csalók mintegy félmillió euróval rövidítették meg az EU-t.

A "károsultak" most perelni készülnek: azzal érvelnek, nekik senki nem mondta, hogy a farmoknak valódiaknak kell lenniük.