Ukrajna - Oroszország szövetségi tervei a történész szerint

InfoRádió / MTI
2013. december 2. 08:12
Oroszország egy eurázsiai politikai és gazdasági szövetséget szeretne létrehozni az egykori Szovjetunió tagállamainak részvételével - mondta az InfoRádiónak Sz. Bíró Zoltán történész. A szakértő szerint ennek fontos eleme Ukrajna. Kijevben körülzárta az ukrán kormány épületét hétfő reggel néhány ezer, az ország európai uniós társulását támogató tüntető, elállva az épület összes bejáratát.

Oroszország egy eurázsiai politikai és gazdasági szövetséget szeretne létrehozni az egykori Szovjetunió tagállamainak részvételével - mondta az InfoRádiónak Sz. Bíró Zoltán történész. A szakértő szerint ennek fontos eleme Ukrajna.

Körülzárták a tüntetők a kormány épületét

Körülzárta az ukrán kormány épületét hétfő reggel Kijevben néhány ezer, az ország európai uniós társulását támogató tüntető, elállva az épület összes bejáratát.

Az épületben lévő hivatalnokoknak azt tanácsolják, hogy "menjenek haza", előző nap ugyanis az ellenzék általános sztrájkot hirdetett.

A demonstrálók a kormány távozását követelik. Azért tiltakoznak, mert a korábbi várakozásokkal ellentétben Ukrajna a múlt héten nem írta alá a társulási megállapodást az Európai Unióval.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást