eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Leálltak a daruk sao paulói stadionnál

A hatóságok leállították a jövő évi labdarúgó-világbajnokság nyitómérkőzésének otthont adó Sao Pauló-i Itaquerao Stadion építésén dolgozó valamennyi darut, miután szerdán leszakadt a tetőszerkezet egy darabja, s a balesetben két ember életét vesztette.

A brazil munkaügyi minisztérium csütörtöki tájékoztatása szerint a kilenc daru addig nem üzemel tovább, amíg az építő Odebrecht cég nem igazolja dokumentumokkal, hogy a gépeket szabályszerűen karbantartotta, a biztonsági előírásokat betartotta, a gépkezelők és munkások pedig megfelelő minősítéssel rendelkeznek.

"Nem érdekel bennünket a FIFA határideje, csak a munkások biztonsága a fontos. Az építkezés el fog húzódni, mi nem sietünk el semmit" - közölte a tárca részéről Antonio Pereira, hozzátéve: még mindig nem találták meg a szerdán összeomlott daru fekete dobozát.

A baleset során a daru leszakadása miatt egy hatalmas fémdarab zuhant a lelátóra, s a nézőtér mellett az arénán végigfutó LED-kivetítő is megsérült.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának belga tagja, Michel D'Hooghe csütörtökön úgy nyilatkozott: kétséges, hogy az Itaqueraóban rendezik meg a vb-nyitányt június 12-én.

A brazíliai világbajnokság szervezői hosszú ideje versenyt futnak az idővel, hogy valamennyi stadion készen álljon a FIFA által megadott határidőre, ennek ellenére a 12-ből az Itaquerao mellett további öt aréna nem készült még el. Ráadásul a hat közül éppen a Sao Pauló-i létesítményben álltak legjobban a munkálatok.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×