eur:
393.45
usd:
368
bux:
66304.45
2024. április 24. szerda György

Vihar veszélyezteti a hálaadást az Egyesült Államokban

A meteorológiai előrejelzés szerint heves téli vihar sújt le kedden és szerdán az Egyesült Államok keleti partvidékére, millióknak megnehezítve a hálaadás hosszú hétvégéjére időzített utazást.

A keleti partot ugyanaz a viharzóna éri el, amely a hétvégén Új-Mexikóban és a Nagy Síkság déli övezetében keserítette meg az ott lakók életét. A prognózisok szerint az Appalache hegységben, Nyugat-Virginiától Pennsylvanián át New York államig 15-30 centiméternyi hó fog hullani csütörtökig, a hálaadás napjáig. Az ítéletidő ezután Új-Anglia felé vonul majd tovább.

A havas övezettől keletre, az I-95-ös autópályán Boston és New York között 50-90 milliméternyi eső várható.

Az AAA autóklub előrejelzése szerint szerdától vasárnapig 39 millió autós vág neki az utaknak, hogy felkeresse barátait, hozzátartozóit. Egy utazás hosszúsága ilyenkor átlagosan 344 kilométer. Az Airlines for America elnevezésű légiközlekedési szövetség a november 22. és december 3. közötti ünnepi időszakban 25 millió légi utassal számol.

Az ítéletidő miatt az Egyesült Államokban hétfőn 378 repülőjáratot töröltek, ezek zömét Dallas és Fort Worth nemzetközi repülőterén.

Az erős szél miatt idén elmaradhat a New York-i Macy's áruház szokásos hálaadás napi felvonulásához tartozó emblematikus óriás léggömbfigurák felfújása. A nagyváros előírásai szerint ugyanis ezek nem emelkedhetnek a magasba, ha a szél állandó sebessége meghaladja az óránkénti 37, a széllökéseké pedig az 55 kilométert.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×