Hóvihar lassítja Harry herceg déli-sarkvidéki kalandját

InfoRádió / MTI
2013. november 26. 17:22
Újabb hóvihar gördített akadályt Harry herceg, II. Erzsébet brit királynő unokája déli-sarki expedíciója elé: a csapatot hóvihar kényszeríti pihenőre egy antarktiszi állomáson.

Harry herceg és veterán katonákból álló csapata a hetvenedik szélességi körnél lévő állomáson várja a hóvihar elvonulását, hogy megkezdje akklimatizálódási menetét a déli-sark felé. Az eredeti tervek szerint november 30-án a 87. szélességi körről indul a tulajdonképpeni expedíció, a 335 kilométeres menet a Föld legdélebbi pontjára.

Nem ez az első alkalom, hogy a természet lassítja a projekt megvalósulását: a csapatnak már el kellett térnie a tervektől, mivel a hóvihar miatt Fokvárosból is csak később tudott elindulni repülőgépük.

A brit herceg mellett háborúban megsérült brit, amerikai, kanadai és ausztrál katonák vesznek részt az expedícióban. Néhányuk végtag-amputáción is átesett, mégis vállalkoztak a Déli-sark meghódítására, hogy adományokat gyűjtsenek a Walking With The Wounded veterán szervezet javára.

Harry herceg elmondása szerint apja, Károly herceg nagyon aggódik érte. Bátyja, Vilmos herceg ellenben "irigykedik" rá, mert neki "sikerült megmenekülnie egy síró gyerektől".