eur:
394.69
usd:
365.27
bux:
65518.41
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Több mint százezren vonultak Kijev főterére Ukrajna EU-integrációjáért

Becslések szerint mintegy száztízezren vonultak Kijev főterére tiltakozni vasárnap Ukrajna európai integrációjának leállítása ellen.

Az ellenzék által meghirdetett megmozdulásra folyamatosan érkeznek a résztvevők. Idősek, fiatalok egyaránt jelen vannak, köztük nagy számban olyanok, akik nem pártzászlók alatt vonulnak, és nem viselnek magukon semmilyen pártszimbólumot, csak a karjukra kötött kék-sárga nemzeti színű szalagot.

A tüntetők menetét a Sevcsenko parktól a Függetlenség teréig Arszenyij Jacenyuk, a Julija Timosenko bebörtönzött volt kormányfő mögötti Haza párt frakcióvezetője és Oleh Tyahnyibok, a Szabadság (Szvoboda) elnöke vezette.

Vitalij Klicsko, az Ütés (UDAR) párt vezetője lekéste a demonstráció kezdetét, mivel repülőgépe nem kapott leszállási engedélyt az ukrán főváros egyik repterén sem. Sajtószolgálata szerint a politikus, aki külföldön "európai vezetőkkel folytatott konzultációkat, egy másik városban szállt le, s onnan autóval tart Kijevbe".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×