eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kelemen Hunor: RMDSZ-színekben kell indulni az EP-választásokon

Kelemen Hunor szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek (RMDSZ) önállóan kell indulnia az európai parlamenti választásokon, és nem szabad engednie más magyar szervezetek zsarolásának.

Az RMDSZ elnöke Marosvásárhelyen, a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) ülésén elemezte a 2013-as év politikai eseményeit, és beszélt a jövő év kihívásairól.

"Nem engedünk a zsarolásnak, és nem ígérünk befutó helyet (az európai parlamenti választások jelöltlistáján) olyan politikusoknak akik a mi bizalmunkkal visszaéltek. (...) Nem tudjuk meg nem történtté tenni mindazt, ami a 2012-es parlamenti választásokon történt" - jelentette ki az elnök.

Arra utalt, hogy négy évvel ezelőtt Tőkés László vezette az RMDSZ választási listáját, a volt püspök védnöksége alatt megalakult Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) pedig a 2012-es parlamenti választásokon elindult az RMDSZ ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×