eur:
393.63
usd:
369.03
bux:
65691.74
2024. április 23. kedd Béla

Az utolsó Tigrissel forgat Brad Pitt

Az utolsó működőképes Tigris 131-esként számon tartott második világháborús tankkal forgatja új filmjét Brad Pitt Nagy-Britanniában - ismertette a BBC News.

David Ayer, a háborús film rendezője harci jeleneteket vesz fel a Fury című produkcióhoz az oxfordshire-i Shirburn közelében. Az 1943-ban az észak-afrikai hadszíntéren zsákmányolt híres német tankot, amelyet Angliába szállítottak tanulmányozásra, később a bovingtoni Tankmúzeumban helyezték el, amelynek szakemberei restaurálták.

Richard Smith múzeumigazgató elmondta, hogy ez volt a nácik egyik legrettegettebb fegyvere. Félelmetes volt a hírneve, és két kilométer távolságból képes volt elpusztítani egy ellenséges tankot. A Tigrist teljesen működőképes állapotban állították helyre, hogy a múzeum látogatói láthassák, mire volt képes egy csatában.

"Most első ízben láthat a közönség egy kortárs háborús filmben egy eredeti Tigrist" - emlékeztetett David Willey, a múzeum kurátora.

A katonai múlt "páratlan hagyatékát" - ahogy Willey jellemezte - figyelemmel kísérik a filmezés során, és a múzeum szakemberei vigyáznak rá, nehogy baja essék. A produkcióban egyébként a bovingtoni múzeum egy másik tankja, egy Sherman M4E8-as is megjelenik.

A Fury című filmet, amelyben Pitt mellett Jason Isaacs és Shia LaBeouf is szerepel, jövő októberben mutatják be a mozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×