eur:
394.05
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újabb lövöldözés Párizsban

Újabb lövöldözés volt hétfőn Párizsban: több szemtanú szerint egy magányos férfi délben lövéseket adott le a Société Générale banknak a La Défense negyedben található székházánál.

A Twitteren közzétette beszámolók szerint a lövöldöző két lövést adott le, senki nem sérült meg.

Alig két órával korábban egy puskával felfegyverkezett férfi a Libération című francia napilap székházában tüzet nyitott. Egy fotós súlyosan megsérült a leadott lövésektől, ezt követően a fegyveres elmenekült a helyszínről.

A Société Générale-nál legalább két lövés dördült el az épület irányában, de a lövöldöző nem célzott személyre, miközben a bank több alkalmazottja is a székház előtt tartózkodott. A férfi ezt követően gyalog távozott a helyszínről.

A rendőrség egyelőre óvatos abban a kérdésben, hogy összefüggésbe hozható-e egymással a két esemény. A szemtanúk leírása szerint viszont a lövöldöző mindkét helyen egy hosszú zöld kabátot, golyóálló mellényt és sapkát viselő negyven év körüli fehér férfi volt.

A második lövöldözés után néhány perccel egy autós azt közölte a rendőrséggel, hogy egy fegyveres túszul ejtette a La Défense negyedben. A Reuters hírügynökség szerint a fegyveres a közeli Champs-Elysées sugárútra vitette magát, és a Georges V metrómegálló közelében kiszállt a gépjárműből. A Le Parisien című napilap honalapja által idézett rendőrségi forrás szerint viszont a fegyveres túszejtő vezette a gépkocsit és a Champs-Elysées-nél elengedte a túszt, majd ő maga ismételten elmenekült a helyszínről, otthagyva az autót.

A Champs-Elysées-re - amely Párizs egyik legforgalmasabb sugárútja - nagy erőkkel kivonult a rendőrség és a környező utcákban is keresik az ámokfutót, a levegőben pedig helikopterek köröznek.

Az I-télé hírtelevízió információi szerint egyesek látták a lövöldözőt bemenekülni a metróba, de ezt a rendőrség nem erősítette meg.

Pénteken a BFMTV hírtelevízió székházában is feltűnt egy magányos fegyveres férfi és megfenyegette a főszerkesztőt és egy másik újságírót, de nem adott le lövést. Miközben a puskából kiürítette a töltényeket, azt mondta: "legközelebb nem fogom eltéveszteni", majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrség hétfőn a biztonsági kamerák felvételei alapján megállapította, hogy valószínűsíthetően ugyanaz a férfi lövöldözött a Libération székházában, aki pénteken a BFMTV-nél fenyegetőzött. A nyomozók egyelőre semmilyen feltételezést nem zárnak ki a lövöldöző személyazonosságát és indítékait illetően, aki a támadások alkalmával semmilyen politikai üzenetet nem közölt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×