eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megérkezett Taclobanban a Baptista Szeretetszolgálat

Ötvenkét órás utazás és várakozás után kedd éjszaka a Fülöp-szigeteki Taclobanba érkezett a Baptista Szeretetszolgálat humanitárius csoportja és azonnal elkezdte a tájfun túlélőinek segítését - tájékoztatta Révész Szilvia, a szeretetszolgálat kommunikációs igazgatója az MTI-t közleményben.

A baptista segítők Ceburól a repülőgépen magukkal hozták azt az ötezer dollár értékű segélyszállítmányt, amely ivóvízből, élelmiszerekből és egy generátorból áll. A csoport egyik fele a segélyek kiosztása mellett a helyi baptista gyülekezetbe befogadott, túlélő gyerekek ellátásában segédkezik.

A közlemény szerint eközben egy munkatárs, az előzetes tervek alapján, a helyi partnerekkel elindul egy korábban eltűnt magyar fiatalember utolsó ismert lakhelyére. A baptista segítők már csak 120 kilométerre vannak a 29 éves magyar férfitól, de elképzelhető, hogy ezt a távolságot megtenni is nagyon viszontagságos lesz a szigeten uralkodó állapotok miatt - közölte a Révész Szilvia.

A Baptista Szeretetszolgálat a Fülöp-szigeteki túlélő gyerekek megsegítésére meghirdette a Fogadj örökbe! című támogatási programját. Olyan magyar támogatókat keresnek, akik vállalják, hogy egy éven keresztül havi 3000 forinttal segítik egy kisgyerek ellátását.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×