eur:
394.15
usd:
364.99
bux:
65490.4
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megdöbbentő fotók a Haiyan tájfun pusztításáról

A The New York Times is fényképsorozatot közöl a Fülöp-szigeteket sújtó tájfun pusztításáról.

Amerikai tengerészgyalogosok tartanak a katasztrófa helyszínére

A tájfun sújtotta Fülöp-szigeteknek nyújtandó amerikai katonai segítség első hullámaként egy 90 tengerészgyalogosból és tengerészből álló egység indult a katasztrófaövezetbe - közölték amerikai kormányzati források.

Chuck Hagel amerikai védelmi miniszter a hétvégén elrendelte, hogy az Egyesült Államok Csendes-óceáni Parancsnoksága nyújtson segítséget az áldozatok felkutatásában és mentésében, valamint hogy biztosítson a mentéshez légi támogatást - írja az MTI.

Az első amerikai mentőegység a japán Okinaváról indult a Fülöp-szigetekre egy KC-130J Hercules típusú szállítógép fedélzetén. Az amerikai haditengerészet két P-3 Orion típusú felderítő repülőgépét is a természeti csapás övezetébe vezényelték.

A minden eddiginél erősebbnek mondott vihar következtében feltételezések szerint legkevesebb 10 ezer ember vesztette életét a Fülöp-szigetek középső régióiban.

Gyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet

Gyűjtést indít a 1353-as adományvonalon a Fülöp-szigeteket sújtó tájfun károsultjainak javára az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a hatékonyság jegyében helyi partnerszervezeteiken keresztül segítenek a beérkező felajánlásokból.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a honlapján (www.segelyszervezet.hu) megtalálható számlaszámon is fogadja az adományokat "Tájfun" megjelöléssel.

A Fülöp-szigeteki kormány becsléseire hivatkozva a helyi hatóságok vasárnap azt közölték, hogy több mint tízezer halálos áldozata lehet az ország középső részén végigsöpört Haiyan tájfunnak Leyte szigetén és környékén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×