Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ismét tárgyal a Mol az INÁ-ról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A horvát Hina hírügynökség jelentése szerint péntek délelőtt Zágrábban megkezdődött a második tárgyalási forduló a Mol Nyrt. delegációja és a horvát állam képviselői között az INA horvát olajipari vállalat ügyének rendezéséről.

A héten korábban Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter kijevi útján azt mondta a horvát hírügynökségnek, hogy pénteken folytatódnak a tulajdonosi tárgyalások. A miniszter szerint a találkozón az INA irányítói jogáról is tárgyalni fognak.

A Mol ezt nem erősítette meg, mert a magyar vállalat továbbra is tartja magát ahhoz az állásponthoz, hogy nem nyilatkozik a sajtóban a horvát kormánnyal az INA ügyében folytatott tárgyalások menetéről, témájáról. A Mol így szerdán azt sem erősítette meg, hogy a héten pénteken folytatódnának a tárgyalások a felek között.

A horvát állam és a Mol Nyrt. tulajdonában lévő INA olajipari vállalatról szeptemberben kezdődtek megbeszélések, amelyeknek október végén kellett volna folytatódniuk. A horvát fél azonban a találkozó elhalasztását kérte arra hivatkozva, hogy megváltozott a magyar tárgyalócsoport összetétele, és módosították a tárgyalások témáját is.

A Mol tárgyalódelegációját korábban Csányi Sándor, a Mol igazgatósági alelnöke vezette, de lemondott a delegáció vezetéséről. Csányi helyét a Mol igazgatóságából Molnár József és Világi Oszkár vette át, és továbbra is tagja a delegációnak Áldott Zoltán, az INA igazgatósági elnöke - írta a Hina hírügynökség.