Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Tarolt a földönkívüliek elleni háború

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A földönkívüliek elleni harcról szóló Végjáték című sci-fi érdekelte legjobban a hétvégén az észak-amerikai mozinézőket: a filmre 28 millió dollárért (hatmilliárd forintért) váltottak jegyet.

Az Orson Scott Card 1985-ben megjelent regénye nyomán forgatott űrdráma sztárja Harrison Ford és Asa Butterfield. A veterán hollywoodi színész szuperharcosok kiképzőtisztjét játssza, az ifjú Butterfield - akit korábban Martin Scorsese A leleményes Hugójában láthattak a nézők - az űrbázison zajló titkos kiképzésre érkező egyik fiút alakítja.

Egy hete még a Jackass Presents: Bad Granpa című vígjáték állt a kasszasikerlista élén. Johnny Knoxwille, a Jackass-sorozat sztárja ezúttal 86 esztendős nagyapát alakít, aki Nebraskából Észak-Karolinába kíséri nyolcéves unokáját az édesapjához. A produkció a vasárnapi előzetes adatok szerint most 20,5 millió dollárral (4,5 milliárd forinttal) került a második helyre.

Négy régi barátról szól a Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman és Kevin Kline szereposztással bemutatott Last Vegas című komédia, amely 16,5 millió dolláros (3,6 milliárd forintos) bevétellel kezdte forgalmazását a lista harmadik helyén. Az első öt legnézettebb film közé a Pulykaland című háromdimenziós animáció és a Sandra Bullockkal és George Clooneyval készült Gravitáció került még be.

Paul Dergarabedian boxoffice-elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy a hétvége népszerű filmjeinek főszerepeit nem a húszas éveiben járó fiatal színészek, hanem inkább az érettebb korosztály játszotta, s a produkciók nyilván a középkorúakat és idősebbeket is vonzották.