eur:
393.53
usd:
367.85
bux:
65875.03
2024. április 23. kedd Béla

Megegyezés született a hurghadai buszbaleset ügyében

Csaknem két év után vasárnap sikerült pontot tenni a hurghadai buszbaleset ügyének végére: az áldozatok és hozzátartozóik komoly összegű kártérítést kapnak - közölte Kveck Péter kairói magyar nagykövet vasárnap.

2011 novemberében a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott hurghadai szállodáitól a repülőtérre, amikor az első busz felborult. A balesetben 11 magyar meghalt, 27 pedig súlyosan megsérült.

A nagykövet felidézte: ezt követően kártérítési eljárás kezdődött, amelyet most sikerült lezárni. Vasárnap a kairói magyar nagykövetségen megszületett az a megállapodás, amelynek értelmében "egy elég komoly összeg" illeti meg a károsultakat és hozzátartozóikat - közölte. Hozzátette: a megállapodás szerint nem lehet a nyilvánosság elé tárni, hogy mekkora összegről van szó.

A diplomata hangsúlyozta: hosszadalmas és nehéz tárgyalások folytak az ügyben, nemzetközi magánjogi szempontból is bonyolult volt az eset. Nagyon komoly erőfeszítések árán sikerült most már megnyugtatóan rendezni az ügyet, a megoldással minden fél elégedett lehet, méltányosnak tekinthető - vélekedett a nagykövet.

A Külügyminisztérium tájékoztatása szerint még karácsony előtt megkaphatják a kártérítést a hurghadai buszbaleset károsultjai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×