eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Kiszabadult két elrabolt német Libanonban

Alig néhány óra alatt kiszabadult az emberrablók fogságából két német állampolgár Libanonban, de a rendőrség nem sokkal utána letartóztatta őket - jelentette szombaton az NAA libanoni állami hírügynökség.

A két férfit az ország keleti részén, a Bekaa-völgyben hurcolták el péntek este. Az NNA szombaton már arról adott hírt, hogy mindketten kiszabadultak. Nem sokkal később a hírügynökség hozzátette, hogy a két férfit letartóztatta a rendőrség kábítószer-kereskedelem gyanújával.

A Voice of Lebanon nevű rádió úgy tudja, hogy nem politikai volt a bűncselekmény indítéka. A híradás szerint az emberrablók felhívták telefonon a két férfi egy barátját, és 6 ezer euró (1,8 millió forint) váltságdíjat követeltek.

A polgárháború dúlta Szíriával szomszédos Bekaa-völgy térségében az utóbbi időben - a síita-szunnita ellentét kiéleződésével - elszaporodtak az emberrablások. Külföldiek utoljára két és fél éve voltak emberrablás áldozatai Libanonban. Akkor hét észt kerékpárost tartott fogva négy hónapig egy ismeretlen csoport.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×