Újabb amerikai dróntámadás Pakisztánban

InfoRádió / MTI
2013. szeptember 30. 10:10
Három fegyveres lázadó vesztette életét, négy pedig megsebesült feltehetően amerikai pilóta nélküli repülőgép támadásában hétfőn Pakisztán Afganisztánnal határos északnyugati törzsi területén - közölték pakisztáni hírszerzési források.

Egy drón két rakétát lőtt ki hajnalban a lázadók egyik rejtekhelyére Észak-Vazirisztánban. A hírügynökségeket tájékoztató hírszerzők nem tudták megmondani, hogy kik voltak az áldozatok, de a környéken Hafiz Gul Bahadur hadúr emberei és a Hakkani-hálózathoz tartozó szélsőségesek tevékenykednek. Mindkét csoport a múltban támadásokat hajtott végre a NATO-csapatok ellen Afganisztánban.

Egy nap leforgása alatt ez volt a második dróntámadás Pakisztán törzsi területén. A vasárnapi légicsapásban hárman haltak meg. Szártádzs Aziz pakisztáni külügyminiszter elítélte a légicsapást, amely szerinte megsértette Pakisztán szuverenitását és területi épségét.

Az év eleje óta amerikai drónok 22 alkalommal hajtottak végre támadást Pakisztán Afganisztánnal határos északnyugati törzsi területein, aminek következtében legalább 128 ember halt meg.