Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Iskolát bombáztak Szíriában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Legalább tizenkét ember - diákok és tanárok - vesztették életüket egy iskola elleni légicsapásban vasárnap Szíria északi részén aktivisták szerint.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű, londoni székhelyű civilszervezet információi szerint a halálos áldozatok száma várhatóan emelkedni fog, mivel sokan súlyosan megsérültek a támadásban.

Az OSDH szerint a kormány légiereje bombázta a Rakka városában található középiskolát. Rakkai ellenzéki aktivisták 13 halálos áldozatról és 30 sérültről számoltak be.

Az OSDH egy megrázó videofelvételt is közzétett a támadásról, amelyen tankönyvek között fekvő szétszakadt testek láthatók az iskolában. A videó, illetve a támadásról közölt egyéb információk hitelességét hírügynökségek nem tudták független forrásokból megerősíteni.

Rakka az egyetlen olyan tartományi székhely Szíriában, amely kicsúszott a központi hatalom ellenőrzése alól. A 250 ezres várost felkelők - köztük az al-Kaidával szövetséges Iraki és Levantei Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet - márciusban foglalták el. A kormányerők azóta gyakran hajtanak végre légitámadásokat a város ellen.

Bassár el-Aszad szír elnök erői számára a repülőgépek komoly harci előnyt jelentenek a rezsim megdöntéséért harcoló felkelőkkel szemben, ugyanakkor a vasárnapi nem az első eset, hogy tanintézményt is találat ért a kiterjedt légicsapások során.