eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

ENSZ Közgyűlés - A venezuelai elnök félti testi épségét, ezért nem ment New Yorkba

A venezuelai elnök lemondta New York-i útját, és nem szólal fel az ENSZ-közgyűlésén, mert félti testi épségét, és provokációktól tart.

Nicolás Maduro a venezuelai tévécsatornákon sugárzott nyilatkozatában beszélt erről. Azt mondta, miután tudomására jutott, hogy "két súlyos provokáció" készül ellene, lemondta New York-i útját. Az egyik provokáció Maduro szerint a "testi épségét" érintette volna, a másik pedig erőszakhoz vezethetett volna New Yorkban. A venezuelai elnök hozzátette, hogy más alkalommal utazik el New Yorkba, amikor szavatolni tudják a biztonságát.

Maduro megnevezte az állítólagos provokációk szervezőit is, Otto Reich és Roger Noriega két egykori külügyi tisztségviselőt, akiket az elmúlt hónapokban több alkalommal merénylet előkészítésével vádolt. Otto Reich az Egyesült Államok caracasi nagykövete, Roger Noriega pedig az Amerikai Államok Szervezetéhez (AÁSZ) delegált amerikai nagykövet volt. Washingtonnak és Caracasnak 2010 óta nincs nagykövete a másik országban.

Maduro szerint a készülő provokációkról tudott a Fehér Ház is, és Barack Obama elnök gyöngeségét jelzi, hogy nem tett ellenük.

A venezuelai elnök magyarázatot adott arra is, hogy miért nem elnöki géppel repült a múlt heti kínai útjára. Az elnöki gép az elmúlt öt hónapban javításon volt Franciaországban, és mivel Madurónak rossz előérzete támadt, venezuelai szakértőket kért meg a gép átvizsgálására, és ők súlyos hibát találtak az egyik szárnyon. Jelenleg egy nagy nemzetközi ügyvédi iroda keresetet készít elő a gépet gyártó Airbus ellen - mondta Maduro.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×