Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Káoszt okozott Ingrid Mexikóban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Káosz tört ki Acapulcóban kedden, miután az Ingrid hurrikán által okozott áradás Mexikó leghíresebb nyaralóhelyén autókat sodort el, házakat döntött romba. Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb viharában országszerte legalább 55 ember vesztette életét.

Acapulco nemzetközi repülőterét elárasztotta a víz, így mintegy 40 ezer turista a városban rekedt. A három napja tartó heves esőzések elvágták a hollywoodi sztárok körében népszerű üdülőhelyhez vezető utak jelentős részét.

Az ellátás akadozik, mivel teljesen eltorlaszolta a főbb útvonalakat. Az áradások hatalmas károkat okoztak a főleg a turizmusból élő Acapulcónak.

Az utóbbi napokban az Ingrid hurrikán és a Manuel trópusi vihar okozta áradásokban és földcsuszamlásokban eddig 55 ember vesztette életét Mexikó keleti és nyugati partvidékén egyaránt. Több ezer embert kellett ideiglenes menedékhelyeken elszállásolni.

Juan Manuel Caballero, a mexikói meteorológiai szolgálat vezetője szerint példátlan, hogy a csendes-óceáni és karibi partvidékét egyszerre ostromolja egy trópusi vihar és egy hurrikán. Caballero hozzátette azt is, hogy egyes körzetekben akár 1000 milliméternyi csapadék is leeshetett, ami rekordot jelent az egész hurrikánszezonra kivetítve is.

Az Ingrid hurrikán hétfőn ért partot a Tamaulipus államban található La Pesca közelében, partot érése után sokat veszített erejéből, azonban a hurrikán által okozott áradásokban, földcsuszamlásokban még sokan életüket veszíthetik.