Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Washingtoni támadás - Tucatnyi halottja van a lövöldözésnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A támadóval együtt legalább 12 halálos áldozata van annak a lövöldözésnek, amely az amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán (NAVSEA) tört ki hétfőn. Úgy tudni, a lelőtt elkövetőn kívül volt egy másik támadó is, őt körözik.

Hivatalos forrásokra hivatkozó sajtójelentések szerint ujjlenyomatai alapján azonosították a meghalt támadót. Neve Aaron Alexis, férfi korábban Texasban lakott.

Cathy Lanier washingtoni rendőrfőnök elmondta, hogy a két feltételezett tettestárs közül az egyiket - egy fehér férfit - tisztázták. A másikat, egy olajzöld ruhát viselő, negyvenes-ötvenes fekete férfit még keresik. A támadás indoka nem ismert. Az amerikai főváros polgármestere, Vincent Gray szerint az incidens elszigetelt volt, más létesítményt nem ért támadás.

Barack Obama tragédiának nevezte a lövöldözést. Az elnök szerint az áldozatok között egyaránt vannak civilek és katonák.

A több haditengerészeti parancsnoksági intézménynek otthont adó washingtoni Navy Yard szigorúan őrzött terület, ahová csak előzetes engedéllyel lehet bejutni. A környéket a hatóságok lezárták, és a Pentagon megerősítette a katonai objektumok, a rendőrség pedig az amerikai kongresszus őrizetét.

Lanier rendőrfőnök felszólította a washingtoniakat, hogy maradjanak otthon, vagy kerüljék el a Navy Yard környékét. A szomszédos baseballpályán elmarad a hétfő estére meghirdetett mérkőzést.

Az évi 30 milliárd dollárból gazdálkodó NAVSEA feladata hadihajók és tengeralattjárók, illetve azok fegyverzetének megépíttetése, beszerzése és karbantartása.