Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lövöldözés a haditengerészeti központban - egy fegyverest agyonlőttek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy támadó életét vesztette, kettő pedig szökésben lehet, miután hétfőn tűzharc tört ki amerikai haditengerészet washingtoni logisztikai parancsnokságán (NAVSEA). Az incidensnek sajtóhírek szerint legkevesebb hat halálos áldozata van és többen megsebesültek.

Cathy Lanier washingtoni rendőrfőnök szerint a hatóságok egy szökésben lévő fehér és egy fekete férfit keresnek, mindketten katonai gyakorlóruhát viselnek. Az amerikai főváros polgármestere, Vincent Gray szerint az incidens elszigetelt volt, vagyis más létesítményt nem támadtak meg.

Gray szerint négy sebesültet szállítottak kórházba, de haditengerészeti forrásokra hivatkozó sajtójelentések alapján az incidensnek legkevesebb hat halálos áldozta van.

Előzőleg a The Washington Post internetes kiadásában rendőrségi forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a támadók ketten voltak. Korábban a lap, ugyanazt az információforrást megnevezve, még három fegyveresről írt, akik közül az egyik terepszínű katonai öltözéket viselt.

A több haditengerészeti parancsnoksági intézménynek otthont adó washingtoni Navy Yard szigorúan őrzött terület, ahová csak előzetes engedéllyel rendelkező személyek juthatnak be. Az incidensről a belbiztonsági minisztérium vezetői tájékoztatták Barack Obama amerikai elnököt.

A Navy Yard környékét a hatóságok lezárták és a Pentagon megerősítette az amerikai katonai objektumok őrizetét. A közelben található bollingi katonai reptér forgalmát felfüggesztették.

Hét környékbeli washingtoni iskolából evakuálták a tanulókat. A Potomac túlpartján lévő Ronald Reagan repülőtéren az incidens miatt felfüggesztették, majd később újra engedélyezték a gépek fel- és leszállását.

Az évi 30 milliárd dollárból gazdálkodó NAVSEA feladata hadihajók és tengeralattjárók, illetve azok fegyverzetének megépíttetése, beszerzése és karbantartása.