eur:
393.33
usd:
367.64
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Egyiptomban meghosszabbították a rendkívüli állapotot

Egyiptom ideiglenes elnöke két hónappal meghosszabbította a rendkívüli állapotot arra hivatkozva, hogy az ország biztonsági helyzete továbbra is aggodalomra ad okot.

"Adli Manszúr elnök úgy döntött, hogy két hónappal meghosszabbítja a rendkívüli állapot hatályát az ország biztonsági helyzetére és az eseményekre való tekintettel" - közölte csütörtök este egy elnöki szóvivő, aki a nyilatkozatot nem egészítette ki további információval.

Az eredetileg két hónapra szóló rendkívüli állapotot augusztus közepén hirdették ki, miután a hadsereg és a rendőrség felszámolta a hatalmától megfosztott Mohamed Murszi elnök tiltakozó híveinek két nagy kairói táborát. Az akkor elszabadult erőszakban pár nap alatt közel ezer ember vesztette életét a fővárosban és országszerte folyó összecsapásokban.

A rendkívüli állapot az ország nagy részében éjszakai kijárási tilalommal is párosul. Enyhítéséről minden kormányzóságban külön-külön döntenek, de már felmerült a jelenleg hétórás tilalom lerövidítése.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Portfólióépítés mesterfokon - interaktív, online előadás

Azok számára, akiknek fontos a pénzügyi stabilitás és hosszú távú megtakarítás, a portfólióépítés egy olyan művészet, amelyet érdemes mesterfokon elsajátítani. A jó portfólió nem csupán egyetlen eszközosztályra korlátozódik, hanem többféle instrumentumot kombinál, hogy maximalizálja a hozamot és minimalizálja a kockázatot. Soron következő online előadásunkon áttekintjük, hogy mire érdemes figyelni a portfólióépítés során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×