eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hague: megváltozott Oroszország hozzáállása

Megváltozott Oroszország hozzáállása Szíriához annak hatására, hogy az Egyesült Államok elkezdte mérlegelni az arab ország elleni katonai beavatkozást, és hogy egyre több bizonyíték van arra nézve, hogy a szíriai kormányerők állnak az augusztusi vegyifegyver-támadás mögött - jelentette ki William Hague brit külügyminiszter csütörtökön a londoni parlamentben.

Azzal az orosz javaslattal kapcsolatban, hogy helyezzék Szíria vegyifegyver-készletét nemzetközi ellenőrzés alá, a külügyminiszter leszögezte: az intézkedést úgy kell kidolgozni, hogy az kikényszeríthető legyen, és gondoskodni kell arról, hogy e fegyverek ne kerüljenek "rossz kezekbe".

"Az Egyesült Királyság mindent elkövet annak érdekében, hogy a tárgyalásokon olyan megállapodás szülessen, miszerint a hatalom e fegyvereit megbízhatóan és gyorsan nemzetközi ellenőrzés alá tudjuk vonni és megsemmisíteni. Biztosnak kell majd lennünk abban, hogy az összes vegyi fegyvert azonosítottuk és biztonságba helyeztük" - mondta. Hozzátette, hogy bár London elvben támogatja a felvetést, de "rengeteg gyakorlati nehézség fog felmerülni".

Hague beszédével egy időben utazott John Kerry amerikai külügyminiszter Genfbe, hogy meghallgassa Oroszország tervét a szíriai vegyi fegyverek nemzetközi ellenőrzés alá helyezéséről.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×