eur:
395
usd:
370.83
bux:
65362.97
2024. április 19. péntek Emma

Franciaország egyedül nem avatkozik be Szíriában

Az amerikai kongresszus negatív döntése esetén Franciaország egyedül nem fog beavatkozni Szíriában - hangsúlyozta Francois Hollande francia elnök kedden.

"Ha a kongresszus döntése nem pozitív, akkor nem fogunk egyedül cselekedni, de kibújni sem fogunk a felelősségeink alól, s támogatni fogjuk a szíriai ellenzéket" - mondta Hollande, miután találkozott a háromnapos franciaországi látogatáson tartózkodó Joachim Gauck német államfővel.

Hollande szerint Európának egységes álláspontot kellene kialakítania a szíriai konfliktusban. Franciaország a kontinensen jelenleg egyedüliként támogatja teljes mértékben a katonai beavatkozást a damaszkuszi kormány augusztus 21-i gáztámadása miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×