eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Újabb halálos összecsapások Kairóban

Hat halálos áldozata volt kedd reggel a megbuktatott Mohamed Murszi elnök hívei és ellenfelei közötti összecsapásoknak az egyiptomi fővárosban, Kairóban - közölte egy egészségügyi tisztviselőt idézve az al-Ahram napilap internetes oldala.

Legalább harminchárman megsérültek az elmozdított államfő mellett kiálló Muzulmán Testvériség mozgalom által a Kairói Egyetemnél szervezett tiltakozásban.

A városközponthoz közel fekvő egyetem, valamint a Kairó északkeleti részében lévő al-Adavíja mecset az iszlamisták három hete tartó megmozdulásainak két állandó helyszíne.

A korábbi, hétfői összecsapások a főváros központjában lévő Tahrir téren, a Hoszni Mubarak akkori államfő elleni 2011-es felkelés helyszínén történtek. Itt, valamint a főváros egyik külvárosában, Kalijub településen hétfőn négyen haltak meg.

A politikához köthető erőszakos cselekményeknek Egyiptomban június vége óta mintegy 150 halálos áldozata volt. További mintegy 40 ember vesztette életét a hadsereg és a rendőrség tagjai elleni fegyveres támadásokban, valamint a hadseregnek a radikális szélsőségesek elleni műveleteiben ugyanebben az időszakban a Sínai-félszigeten, az Izraellel és a Gázai övezettel határos területen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×