eur:
392.89
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Ferenc pápa társadalmi problémákról beszélt a repülőn

Az időseket és a fiatalokat is kizáró mai társadalom veszélyeiről beszélt Ferenc pápa hétfőn a Rómából Rio de Janeiróba tartó repülőúton nemzetközi újságíróknak.

Ferenc pápa a tizenkét órás repülőút első felében személyesen ment el az Alitalia repülőgépen az újságíróknak fenntartott részbe. Egyenként köszöntötte az őt kísérő olasz és külföldi tudósítókat, hangoztatva, hogy interjút nem adhat nekik, de röviden összefoglalta számukra a riói katolikus ifjúsági világtalálkozó üzenetét.

Az egyházfő elmondta: a nemzetközi munkanélküliségi statisztikák szerint fennáll a veszélye annak, hogy egy egész generáció munka nélkül marad. "A világválság nem tett jót a fiatalokkal" - fogalmazott a pápa hangsúlyozva, hogy a munka nemcsak gazdasági szempontból, de erkölcsileg is nagyon fontos. A munka mindenekelőtt személyes méltóságot ad az embernek - mondta az egyházfő.

Ferenc pápa szerint a mai emberek a "kiközösítés kultúráját" gyakorolják. A modern társadalom először az időseket "tette félre", mintha már nem tudnának mit nyújtani, és a társadalom most ugyanezt teszi a fiatalokkal is. A kirekesztés helyett az egyházfő a befogadás kultúráját szorgalmazta. "Ha elszigeteljük a fiatalokat, megfosztjuk őket a családhoz, a hazához, a kultúrához, a hithez való tartozástól" - hangoztatta.

A katolikus egyházfő helyi idő szerint délután négy órakor (magyar idő szerint este kilenckor) érkezik meg a riói nemzetközi repülőtérre, ahol Dilma Rousseff brazil elnök fogadja. A hivatalos fogadás után Ferenc pápa első állomása a riói székesegyház lesz, majd a vatikáni program szerint az egyházfő nyitott terepjáróval végigjárja a környező utcákat, hogy minél előbb a hívőkkel is találkozzon. Olasz sajtóértesülések szerint a pápa nemet mondott arra, hogy golyóálló üveggel lássák el az őt szállító járművet.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 18:44
2024. április 25. 17:02
×
×
×
×