eur:
393.1
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

A dubaji bíróság nemzetközi nyomásra mentett fel egy norvég nőt

A dubaji bíróság hétfőn ejtette a vádakat az ellen a norvég nő ellen, akit a múlt héten még 16 hónap börtönre ítéltek házasságon kívüli nemi kapcsolat és nyilvános alkoholfogyasztás vádjával.

Marte Debora Dalelv 24 éves norvég belsőépítész márciusban tett feljelentést ellene elkövetett nemi erőszak miatt, az Egyesült Arab Emírségek egyik bíróságán azonban őt is vád alá helyezték. A nő azt állította, hogy munkatársa, egy 33 éves szudáni férfi megerőszakolta.

Az ügyben eljáró bíró múlt héten kedden ítélte 16 hónap börtönbüntetésre a fiatal norvég nőt. A döntés nagy nemzetközi visszhangot váltott ki, a norvég kormány és emberi jogi szervezetek is tiltakoztak, az interneten pedig 50 ezren írtak alá petíciót a bíróság döntése ellen.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az erőszaktevőre kiszabott 13 hónapos börtönbüntetés érvényben marad-e.

Marte Debora Dalelv a norvég sajtónak elmondta: a dubaji hatóságok visszaadták az útlevelét, és amint megkapja a kiutazási engedélyt, hazatér Norvégiába.

A muzulmán országban tiltják a házasságon kívüli szexuális érintkezést és a nyílt alkoholfogyasztást.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×