eur:
395.1
usd:
371.67
bux:
66268.4
2024. április 16. kedd Csongor

Megnyitották a Heathrow repülőteret, többórás késések

Újraindult a forgalom péntek este a londoni Heathrow repülőtéren, amelynek mindkét kifutópályáját lezárták egy órára egy etióp repülőgép kigyulladása miatt. A zárlat többórás késéseket okoz. A Heathrow-ról a British Airways légitársaság közlekedtet naponta három gépet Budapestre, és a repülőtér járatinformációjának esti kiírása szerint a pénteki utolsó járat, amely a menetrend alapján helyi idő szerint 20:30 órakor szállt volna fel, várhatóan hajnali negyed 1-kor indul.

A cég több más európai járatát törölte.

A Heathrow-t azután zárták le, hogy tűz ütött ki az etióp nemzeti légitársaság, az Ethiopian Airlines egyik egy Boeing-787 Dreamliner utasszállító repülőgépén.

Lezárták pénteken kora este a londoni Heathrow repülőtér mindkét kifutópályáját, miután tűz ütött ki az etióp nemzeti légitársaság, az Ethiopian Airlines egyik utasszállító repülőgépén.

A repülőtér egy ideig nem indított és nem fogadott járatokat. A Heathrow közleménye szerint az incidens időpontjában utasok nem tartózkodtak az etióp repülőgép fedélzetén, és személyi sérülés nem történt.

A légikikötő Twitter üzenőfelületén megjelent első fotók azt mutatják, hogy a repülőtér egy viszonylag félreeső részén álló gépet, amelynek mindegyik ajtaja nyitva van, tűzoltóautók veszik körül.

A képek tanúsága szerint egy Boeing-787 Dreamliner utasszállítóról van szó. A nemrég forgalomba helyezett típussal a múltban több incidens történt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×