Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Edward Snowden nem bánt meg semmit

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nem fél és nem bánt meg semmit Edward Snowden, az amerikai hírszerzés titkos adatgyűjtéséről információkat kiszivárogtató, az Egyesült Államok által hazaárulással vádolt informatikus.

Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség volt munkatársa mindezt még kedden mondta Glenn Greenwaldnak, annak a brit újságírónak, aki a The Guardian hasábjain hetekkel ezelőtt elsőként közölte a nemzetközi botrányt kiváltó kiszivárogtatásokat. Az évek óta Rio de Janeiróban élő Greenwald a beszélgetésről szerdán számolt be az AFP francia hírügynökségnek.

A brit újságíró az amerikai informatikust idézve elmondta: Snowden nem bánt meg semmit, nagyon nyugodt, nem fél, örül a leleplezései által a hírszerzési tevékenységről nemzetközi méretekben kibontakozott vitának, és teljes mértékben elégedett azzal, hogy így cselekedett.

Glenn Greenwald kijelentette, hogy a politikai menedékkérelem kérdéséről nem beszélt Snowdennel. Nem tudja, hogy a 30 éves informatikus ezzel kapcsolatban mit forgat a fejében - tette hozzá.

A beszélgetésről Greenwald részleteket ismertetett a The Guardian szerdai internetes kiadásában is. Beszámolója szerint Snowden cáfolta, hogy az amerikai titkos adatgyűjtésről információkat szivárogtatott volna ki Kínának és Oroszországnak.

"Az én laptopomról Kína és Oroszország soha semmit nem kapott" - idézte a brit újságíró az amerikai informatikust, aki értesülések szerint még mindig Moszkva Seremetyjevo repülőterének tranzitvárójában tartózkodik.