Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Az állami televízióhoz vonultak Murszi hívei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az állami televízió székházához vonultak péntek este a megbuktatott egyiptomi elnök hívei Kairób

Az AFP francia hírügynökség fotóriportere arról számolt be, hogy a tömeg a belvárosi Tahrír tér közelében haladt el, ahol a Murszi-ellenes tüntetők ezrei gyűltek össze. Az esti órákkal egyre jobban megtelik a tér. A Nílus hídjánál felsorakozott katonák és páncélozott járművek igyekeznek a két ellentábort távol tartani egymástól.

A Nílus hídjánál az esti órákban már több tízezer iszlamista gyűlt össze, Mohammed Badiének, a Muzulmán Testvériség szellemi vezetőjének a délutáni nagygyűlésen történt váratlan megjelenése és beszéde hatására.

Az iszlamisták pénteken elutasították a "katonai puccsot" és a Muzulmán Testvériség számos vezetőjét őrizetve vevő "rendőrállamot".

A Mohamed Murszi-ellenes szövetség "sürgős felhívásban" tüntetésre buzdította híveit pénteken, miközben a hadsereg által megbuktatott egyiptomi államfő támogatói országszerte a katonai hatalom távozását követelik.

A megbuktatott elnök hívei és ellenzői között országszerte több kormányzóságban is voltak összecsapások.

A főügyész péntek este szabadlábra helyezte Szaad el-Katatnit, a Muzulmán Testvériség által létrehozott Szabadság és Igazság Párt vezetőjét, a parlament korábbi elnökét, valamint Rasid el-Bajumit, a Muzulmán Testvériség helyettes vezetőjét. Katatni és Bajumi két napot töltött őrizetben.

A két férfi ellen gyilkosságra való felbujtás gyanújával azonban tovább folyik vizsgálat, miután hétfőre virradóra meghalt nyolc tüntető a Muzulmán Testvériség kairói székháza elleni támadás során.