Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bostoni robbantás - Az FBI fotókat közölt a gyanúsítottakról

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két gyanúsítottat keres a bostoni maratonon elkövetett kettős bombamerénylettel kapcsolatban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) - jelentette ki csütörtökön Richard DesLauriers, az FBI bostoni kirendeltségének vezetője. Az FBI honlapja több fotót publikált a két férfiról, akiket a bostoni robbantások ügyében akar kihallgatni. A hatóságok a lakosság segítségét kérik, hogy azonosíthassák őket.

"Ha ismerősnek találják őket, akkor a lehető leggyorsabban lépjenek kapcsolatba a hatóságokkal" - ezt kérte az FBI, a nyomozás szempontjából "érdekes személynek" nevezett két baseball sapkás férfi kapcsán, akikről térfigyelő kamera készített felvételt.

Az FBI hivatalos honlapja közli a fotókat és a nagyításokat.

"Ezek a személyek valakik számára barátok, szomszédok, kollégák vagy családtagok" - mondta a nyomozást vezető Richard Deslauriers FBI különleges ügynök. "Nehéz lehet, de az ország azt várja, hogy megosszák velünk, hogy mit tudnak róluk" - tette hozzá.

A nagyfelbontású képek azelőtt készültek, hogy a bostoni maraton finisében felrobbant két bomba 3 ember életét kioltotta és 170-et megsebesített. Lényeges elem, hogy a szövetségi ügynök 1-es számú és 2-es számú gyanúsítottnak nevezte a férfiakat, bár jogi értelemben nem számítanak annak.

Az első férfi sötét, a második világos baseball-sapkát viselt. A hatóságok szerint a 2-es számú gyanúsított helyezhetett el egy hátizsákot a maraton útvonala mentén található Forum étteremnél. Az ügynök szerint a két férfi azt a benyomást keltette, hogy együtt sétáltak a Boston utcán, a robbanások helyszíne közelében.

Az FBI szerint a férfiaknál fegyver lehet és ezért azt kérték, hogy senki se próbálja meg feltartóztatni őket. Janet Napolitano belbiztonsági miniszter azzal próbálta nyugtatni a közvéleményt, hogy közölte: "jól halad a vizsgálat, de ne képzeljék azt, hogy ez a Helyszínelők egyik epizódja. Néha időre van szükség, hogy összerakjuk a mozaik darabjait és azonosítsuk az elkövetőket."

Barack Obama elnök a bostoni Szent Kereszt székesegyházban méltatta Boston lakóinak kitartását és azt mondta: az elkövetők rossz várossal kezdtek ki.