Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Elrendelték Musarraf letartóztatását

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elrendelte Pervez Musarraf letartóztatását csütörtökön egy pakisztáni bíróság - jelentette be a volt államfő pártja és több televíziós csatorna.

Musarraf márciusban tért vissza Pakisztánba 2008 óta tartó egyesült arab emírségekbeli és nagy-britanniai önkéntes száműzetésből, abban a reményben, hogy indulhat a május 11-i parlamenti választásokon. A pakisztáni választási bizottság a hét elején nem engedélyezte a politikusnak, hogy jelöltesse magát.

Musarraf óvadék ellenében volt szabadlábon. A vád szerint jogellenesen járt el, amikor 2007. november 3-án, még államfőként rövid időre rendkívüli állapotot hirdetett ki, és elmozdította állásukból az ország főbíráit.

Ali Asgar rendőrtiszt közölte: a volt államfőt megkísérelték elfogni az iszlámábádi bíróságon, de ez nem sikerült, mert a testőrei kirohantak a politikussal az épületből, és egy terepjáróba tuszkolták, mielőtt a rendőrök intézkedni tudtak volna.

Ugyanez az iszlámábádi főbíróság hosszabbította meg korábban csütörtökig Musarraf óvadék ellenében történő szabadlábra helyezését ugyanebben az ügyben.

Bár a nyugalmazott tábornok, a 2010-ben az emigrációban alapított Pakisztáni Muzulmán Liga vezetője továbbra is népszerű, perének kimenetele várhatóan kevésbé befolyásolja a választási végeredményt. A miniszterelnökségért folyó harc esélyesének Navaz Sarif volt kormányfő tűnik, akinek hatalmát Musarraf 1999-ben államcsínnyel megdöntötte.