eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Koccant autójával a román államfő

Koccanást okozott szombaton Traian Basescu román államfő, amikor egy Dacia Logan gépkocsit vezetve hátulról ütközött az előtte hirtelen fékező járművel - közölte a Mediafax hírügynökség.

Az elnök elismerte, hogy nem tartotta be a szükséges féktávolságot, így a koccanás az ő hibájából történt. Mivel személyi sérülés nem történt, nem hívtak rendőrt az esethez, a két járművezető csak a baleseti bejelentőt töltötte ki - közölte Bogdan Oprea, az elnöki hivatal szóvivője. Hozzátette, hogy a járművek sem szenvedtek komolyabb károsodást.

"Az államfő már évek óta használja ezt az autót és akkor is ezt vezette, amikor tavaly nyáron két hónapig fel volt függesztve hivatalából" - mondta a szóvivő.

Traian Basescut számtalan alkalommal lefilmezték a román tévések, autóvezetés közben: az utóbbi öt évben kizárólag hazai gyártmányú Dacia Logan, vagy Dacia Duster kormányánál (ez utóbbi saját tulajdona), rendőri felvezetés nélkül. Ilyenkor csak az elnöki testőrszolgálat kíséri.

Basescu rendszeresen jár nagyáruházakba bevásárolni - és nem feltétlenül a tévések kedvéért. Az MTI tudósítója maga is szemtanúja volt egy olyan esetnek, amikor a román államfő egyedül rakosgatta Daciája csomagtartójába a vásárolt holmit egy áruház parkolójában, anélkül, hogy jelenléte feltűnést keltett volna.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×