eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Sok amerikai szavazó szerint Obama az Antikrisztus

A választásra jogosult amerikaiak egynegyede véli Barack Obama elnökről, hogy ő (lehet) az Antikrisztus, 29 százalék hisz a földönkívüli életben, 37 százalék átverésnek tartja az éghajlatváltozást, 28 százalék pedig attól tart, hogy egy nagyhatalmú elit összeesküdött a világ egy globális diktatúra általi irányítására - derült ki egy friss közvélemény-kutatásból, amelyet az összeesküvés-elméletekkel kapcsolatban készítettek.

A Public Policy Polling 1247 regisztrált szavazó telefonos megkérdezésével nyújtott képet e hiedelmekről. Többek közt azt kérdezték a résztvevőktől, hiszik-e, hogy Oszama bin Laden még mindig életben van. A megkérdezettek hat százaléka igennel válaszolt. Ennél is több, 14 százalék hisz Big Foot létezésében.

A Barack Obamáról szóló kérdésre 13 százalék adta azt a választ, hogy az elnök az Antikrisztus, míg másik 13 százalék azt mondta, nem biztos ebben, de nem zárja ki a lehetőséget.

A kutatás arra is rávilágított, hogy a szavazók 44 százaléka szerint a Bush-adminisztráció szándékosan félrevezette a nyilvánosságot arról, hogy Irak tömegpusztító fegyverek birtokában van, ezáltal szerezve támogatást a katonai beavatkozáshoz. További 12 százalék azt válaszolta, nem tudja biztosan, hogy így volt-e.

Az éghajlatváltozás, amelyről tudósok egy csoportja fáradhatatlanul igyekezik meggyőzni a közvéleményt a globális felmelegedés okán, az amerikaiak 51 százaléka szerint valós jelenség. A fennmaradó rész szerint azonban átverés, de legalábbis porhintés.

A felmérés minden típusú elméletre kiterjedt: kiderült például, hogy négy százalék azt hiszi, humanoid csúszómászók uralják a világot a politikai hatalmat magukhoz ragadva, ezáltal manipulálva a társadalmakat. Nem tudni, mekkora megnyugvásra ad okot, hogy ennél csak némileg magasabb, hét százalék azok aránya, akik kételkednek abban, hogy valóban így lenne.

Az amerikai szavazók hat százaléka szerint Paul McCartney 1966-ban meghalt egy autóbalesetben, és akit azóta lát a világ, csak egy hasonmás. Tizenegy százalék meg van győződve arról: az amerikai kormány valamilyen módon "engedte", hogy megtörténjen a 2001. szeptember 11-i terrortámadás.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×