eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Obama visszaadja fizetésének 5 százalékát

Barack Obama amerikai elnök vissza fogja fizetni éves fizetésének 5 százalékát a pénzügyminisztériumnak, hogy ekképp fejezze ki szolidaritását az automatikus büdzsécsökkentés miatt részleges kényszerszabadságra küldött szövetségi alkalmazottakkal - közölte szerdán a Fehér Ház.

Az elnök március 1-jétől, vagyis a kényszerű költségvetési csökkentések kezdetétől mond le a fizetése 5 százalékáról. Barack Obama évi 400 ezer dollárt keres.

Az elnök bejelentését megelőzően, kedden Chuck Hagel védelmi miniszter jelentette be, hogy lemond a 200 ezer dolláros fizetése egy részéről, mert így kívánja kifejezni együttérzését a Pentagonnak azzal a 700 ezer polgári alkalmazottjával, akiket nyáron kényszerből fizetés nélküli szabadságra küldenek majd.

Korábban Ashton Carter helyettes védelmi miniszter döntött hasonlóképpen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×