eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem áll rosszul a Boeing szénája

Az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben nőtt az előző év utolsó negyedévében az amerikai repülőgépgyártó Boeing nettó nyeresége; a társaság szerint nem várható nagy kiesés a 787 Dreamliner típushibája miatt.

A társaság szerdai közleménye szerint 978 millió dollár nettó nyereséget, azaz részvényenként 1,28 dollár profitot ért el a negyedik negyedévben, kevesebbet az előző év hasonló időszakának eredményeinél, 1,39 milliárd dollárnál és részvényenként 1,84 dollárnál.
Ez mindazonáltal kedvezőbb az elemzők által várt részvényenkénti 1,19 dollárnál. Ken Herbert, az Imperial Capital elemzője szerint az utasszállító repülőgépek értékesítésénél elért magasabb profitmarzs járult hozzá a vártnál kedvezőbb eredmény eléréséhez.

A társaság árbevétele 14 százalékkal 22,3 milliárd dollárra nőtt.

A Boeing nehézségekkel küzd legújabb, 787 Dreamliner típusának meghibásodásai miatt. A vállalat elrendelte az összes 125 leszállított gép átvizsgálását, miután két esetben is leégett a repülőgép akkumulátora. A vizsgálat lezárultáig ezek a típusok nem közlekednek.

A társaság mindazonáltal a negyedéves eredmény bejelentésekor közölte: nem várható jelentős pénzügyi kiesés a nehézségek miatt.

A Boeing azt közölte, hogy októbertől decemberig 394 új repülőgépre kapott megrendelést, így a le nem szállított rendelésállománya 4400 - különböző típusú - repülő, azaz 319 milliárd dollár.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×