eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Visszaszerezte a világpiaci elsőséget a Toyota

A természeti csapást követő évben, 2012-ben visszaszerezte világpiaci elsőségét a japán Toyota.

A Toyota eladásai tavaly 22,6 százalékkal 9,75 millió járműre emelkedtek és ezzel a japán autógyár visszaszerezte világpiaci elsőségét.

A General Motors a tavaly eladott 9,29 millió autóval a második lett a világpiaci rangsorban, a Volkswagen pedig 9,1 millióval a harmadik. A Toyota 2008-ban szerezte meg első alkalommal a világpiaci vezető rangot. Előtte hét évtizeden át a GM birtokolta a címet. A japán autógyártó 2011-ben a Japánt sújtó cunami, illetve földrengés okozta természeti katasztrófa miatt vesztette el vezető szerepét.

A Toyota az idén 9,91 millió autót tervez értékesíteni.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×