Netanjahu kulcsfontosságú tárcákat ajánlott fel

InfoRádió / MTI
2013. január 25. 18:07
Kulcsfontosságú tárcákat ajánlott fel Benjámin Netanjahu a nem hivatalos koalíciós tárgyalásokon centrista riválisának Jair Lapidnak - közölték pénteken a két politikushoz közeli források.

Csütörtöki titokban szervezett két és fél órás jeruzsálemi találkozójukon Netanjahu a két legtekintélyesebb tárcát: a külügyit vagy a pénzügyit ajánlotta fel Lapidnak. A Máárív című izraeli napilap értesülései szerint Lapid még a védelmi minisztériumot is megkaphatná az új koalícióhoz történő csatlakozás fejében, de a Jes Atíd (Van Jövő) párt elnökét nem érdeklik az Izraelben legtekintélyesebbnek számító hadügyek.

Lapid környezetében nem támogatják a pénzügyi tárca átvételét, mert ezen a poszton a gazdasági válság megszorító intézkedései csökkenthetik népszerűségét. Ha mégis ezt választaná, akkor mást jelölne maga helyett miniszternek - vélekednek a párt vezető köreit jól ismerő források.

Avigdor Liberman, az ellene benyújtott korrupciós vádirat miatt lemondani kényszerült volt külügyminiszter bejelentette, hogy hajlandó átadni Lapidnak tárcáját. "Nincs ráírva a nevem a külügyi portfólióra - mondta".