eur:
395.02
usd:
371.02
bux:
65160.25
2024. április 19. péntek Emma

Színdarab készül a népszerű című rajzfilmből

A Broadwayre tart Aladdin varázsszőnyege: a Disney stúdió más klasszikusaihoz hasonlóan az 1992-es rajzfilmből is színdarab készül, a musicalt 2014-ben mutatják be New Yorkban.

A Disney színházi produkciókért felelős cége nagy ívű dalokat és látványos táncbetéteket ígér az Aladdin színpadi változatában.

A darab utolsó két felvonása a bő húsz évvel ezelőtt készült rajzfilmre támaszkodik, de új dalokat is felsorakoztat Alan Menken tollából, és lesznek új karakterek is - mondta el Thomas Schumacher. A rajzfilm, amelyben Robin Williams kölcsönözte hangját a dzsinnek, világszerte 500 millió dollárt keresett a jegypénztáraknál.

Az Aladdin rendezője a Tony-díjas Casey Nicholaw lesz, az ő feladata a koreográfia is. A művész korábban a The Book of Mormon, illetve a The Drowsy Chaperone című darabokkal aratott nagy sikert.

A darabot már 2013 novemberében bemutatják, igaz nem New Yorkban, hanem Torontóban, ahol kilenc hétig lesz látható. A Broadwayre, az 1797 férőhelyes New Amsterdam Theatre falai közé egy év múlva érkezik, miután a Mary Poppinst hat év után leveszik a műsorról 2014 márciusában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×