eur:
393
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Harmincöt túsz és tizenöt túszejtő meghalt Algériában

Harmincöt túsz és tizenöt túszejtő meghalt, miután az algériai hadsereg megtámadta azt a gázkitermelő üzemet Algéria keleti, sivatagos részén, ahol az emberrablók fogva tartották túszaikat - közölte az ANI mauritániai hírügynökséggel egy iszlám szélsőséges csoport szóvivője.

A szóvivő közölte, hogy az algériai hadsereg helikopteres támadásában meghalt a túszejtők parancsnoka, Abu el-Baraa is. Akkor érte őket a támadás, amikor a túszokkal el akarták hagyni a gázipari üzem területét, és egy biztonságosabb helyre vinni őket - tette hozzá.

A Nuáksúti Információs Ügynökség (ANI) gyakran közöl olyan értesüléseket, amelyek az al-Kaidához köthető csoportoktól származnak. Más forrás nem erősítette meg ezeket az információkat.

A brit külügyminisztérium annyit közölt az algériai hatóságok tájékoztatása alapján, hogy katonai művelet van folyamatban a helyszínen.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×