eur:
393.55
usd:
368.33
bux:
66067.72
2024. április 24. szerda György

Újabb zavargások Belfastban

Újabb zavargások voltak az északír fővárosban. Belfastban több kerületében fiatalok egy csoportja acélrudakkal, fáklyákkal, kövekkel és üvegekkel támadt a járőröző rendőrökre.

Nem sokkal korábban politikusok és az egyházak képviselői arról tárgyaltak, hogyan lehetne véget vetni a csütörtökön kitört zavargásoknak. Megfigyelők szerint amíg az egyeztetésekbe nem vonják be az utcai megmozdulások szervezőit, addig nem lehet elejét venni az összecsapásoknak, amelyekben eddig 52 rendőr megsebesült, és 70 embert őrizetbe vettek.

A Londonhoz hű protestánsok azért tiltakoznak, mert a belfasti városvezetés a jövőben csak különleges alkalmakkor akarja kitűzni a brit zászlót az északír hivatali épületekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 09:50
×
×
×
×