Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Légitámadás ért egy benzinkutat Szíriában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Légitámadás ért szerdán egy benzinkutat a szíriai főváros egyik negyedében, legalább 30 civil meghalt a helyszínen, sokan megsebesültek - jelentették ellenzéki aktivisták.

A szíriai légierő MiG típusú gépeinek támadása Damaszkusz egyik külső keleti negyedében, Mleihában történt, amelynek lakói zömmel szunniták, és amely a felkelők kezén van. A benzinkúton és környékén hatalmas tűz keletkezett. Ez az elmúlt hetek legsúlyosabb támadása a 22 hónapja tartó polgárháborúban.

Bassár el-Aszad szíriai elnök és a hatalmi elit tagjai a síita eredetű alevita muzulmánokhoz tartoznak. Damaszkusz központja a kormányerők ellenőrzése alatt áll.

Ellenzéki aktivisták feltettek az internetre egy videofelvételt, amelyen több elszenesedett, illetve darabokra szakadt holttest látszik. Égő gépkocsik is láthatók a videón, amely az AP szerint hitelesnek tűnik.

Az egyik aktivista hozzátette: a harci gépek azután bombázták a benzinkutat, hogy üzemanyag-szállítmány érkezett oda, és nagyon sokan álltak sorba, hogy tankoljanak.

Légitámadás érte szerdán a főváros egy másik, délnyugaton lévő peremkerületét, Moadamijet as-Samot is, amely részben szintén a felkelők kezén van. A bombázásban meghalt egy család legalább 12 tagja, főleg gyerekek - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű szervezet.

Légitámadások érték a Damaszkusz délkeleti részén lévő Sebaa, valamint a délen lévő Deir al-Aszafir nevű peremkerületeket is szerdán.