eur:
394.34
usd:
370.52
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Légitámadás ért egy benzinkutat Szíriában

Légitámadás ért szerdán egy benzinkutat a szíriai főváros egyik negyedében, legalább 30 civil meghalt a helyszínen, sokan megsebesültek - jelentették ellenzéki aktivisták.

A szíriai légierő MiG típusú gépeinek támadása Damaszkusz egyik külső keleti negyedében, Mleihában történt, amelynek lakói zömmel szunniták, és amely a felkelők kezén van. A benzinkúton és környékén hatalmas tűz keletkezett. Ez az elmúlt hetek legsúlyosabb támadása a 22 hónapja tartó polgárháborúban.

Bassár el-Aszad szíriai elnök és a hatalmi elit tagjai a síita eredetű alevita muzulmánokhoz tartoznak. Damaszkusz központja a kormányerők ellenőrzése alatt áll.

Ellenzéki aktivisták feltettek az internetre egy videofelvételt, amelyen több elszenesedett, illetve darabokra szakadt holttest látszik. Égő gépkocsik is láthatók a videón, amely az AP szerint hitelesnek tűnik.

Az egyik aktivista hozzátette: a harci gépek azután bombázták a benzinkutat, hogy üzemanyag-szállítmány érkezett oda, és nagyon sokan álltak sorba, hogy tankoljanak.

Légitámadás érte szerdán a főváros egy másik, délnyugaton lévő peremkerületét, Moadamijet as-Samot is, amely részben szintén a felkelők kezén van. A bombázásban meghalt egy család legalább 12 tagja, főleg gyerekek - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja nevű szervezet.

Légitámadások érték a Damaszkusz délkeleti részén lévő Sebaa, valamint a délen lévő Deir al-Aszafir nevű peremkerületeket is szerdán.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×