"A végén mindenki hazatér" - Izrael röpcédulákkal üzen a gázaiaknak

InfoRádió / MTI
2012. november 20. 17:09
Az izraeli hadsereg röpcédulákat dobott le kedden Gázaváros több negyedére, amelyekben felszólította a lakosokat, a biztonságuk érdekében "haladéktalanul" hagyják el lakóhelyüket.

Az üzenet nem tér ki arra, miért kérik a kiürítést, de szavatolja a biztonságot mindazoknak, akik engedelmeskednek a felszólításnak.

"A végén mindenki hazatér" - ígérte a röpcédula.

Miközben ezeket ledobták a városra, egy magas rangú izraeli vezető szerint Izrael ideiglenesen felfüggesztette a szárazföldi offenzíva lehetőségét, hogy esélyt adjon a folyamatban lévő diplomáciai erőfeszítéseknek.

Az Arab Liga minisztereinek küldöttsége Nabíl al-Arabi főtitkár vezetésével kedden érkezett Gázába. Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár Izraelben tárgyal, és ide várják kedd estére Hillary Clinton amerikai külügyminisztert is.

Legalább öt palesztin meghalt kedden a Gázai övezet elleni újabb izraeli légitámadásban - közölte a Hamász vezette egészségügy-minisztérium. A Szabra negyed elleni légitámadásban két másik palesztin megsebesült a tárca szóvivője szerint.

A keddi halálesetekkel 121-re nőtt a "Védelem Pillére" kódnevű izraeli hadművelet szerdai kezdete óta meghalt palesztinok száma.

Kivégeztek kedden hat, az izraeliekkel való kollaborálással vádolt palesztint Gázavárosban - közölték szemtanúk, akik szerint a Hamász iszlamista szervezet katonai szárnya vállalta magára a kivégzések elkövetését a holttestekre tűzött üzenetekben.

"A városban parkoló egyik mikrobuszból hat férfit löktek ki, akiket agyonlőttek anélkül, hogy a lövöldözők kiszálltak volna a járműből" - mondták el a szemtanúk.