Több pokolgép robbant Tripoliban

InfoRádió / MTI
2012. augusztus 19. 10:39
Három gépkocsiba rejtett pokolgép robbant vasárnap hajnalban a líbiai fővárosban, Tripoliban, két ember meghalt, többen megsebesültek - közölték biztonsági illetékesek. Korábbi jelentések kettős robbanásról számoltak be.

Az arab országot 42 éven át irányító Moammer Kadhafi vezető tavalyi bukása óta ezek voltak az első, emberéletet követelő pokolgépes támadások Líbiában.

Az első detonáció a belügyminisztérium adminisztratív helyiségeinél történt, itt senki sem sebesült meg. A helyszínre érkező rendőrök egy másik, fel nem robbant pokolgépet találtak.

Néhány perccel később két másik pokolgép az egykori női rendőrakadémia épületénél lépett működésbe, amelyet jelenleg a védelmi minisztérium használ kihallgatásokra és fogva tartásra. A merényletben két civil meghalt, két másik megsebesült.

A támadások célpontjai lakónegyedekben találhatók Tripoli központjában. A robbantásokat reggel követték el, amikor a hívők az muzulmán böjti hónapot záró ünnepet kísérő imára készülődtek.

A júliusi választásokat követő békés hatalomátadás ellenére a szórványos erőszakos cselekmények továbbra is problémát okoznak Líbiában. A Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága bejelentette, hogy felfüggesztette tevékenységét Bengáziban, Líbia második legnagyobb városában, valamint Miszrátában, miután egyik miszrátai telephelyére gránátokkal és rakétákkal támadtak.