eur:
393.46
usd:
368.01
bux:
66196.34
2024. április 24. szerda György

Újabb magyarokat rabolhattak el Szíriában

A Terrorelhárítási Központ (TEK) arról tájékoztatta a Miniszterelnökséget, hogy elsődleges információi szerint újabb három magyar állampolgárt raboltak el Szíriában - közölte a kormányfő sajtófőnöke.

Havasi Bertalan elmondta: a TEK főigazgatója, Hajdu János vezetésével válságstáb ült össze az erről szóló információk valóságtartalmának ellenőrzésére.

A TEK és a Miniszterelnökség további információkat a későbbiekben közöl az ügyben - tette hozzá Havasi Bertalan.

Néhány hónappal ezelőtt, április végén ugyancsak Szíriában ismeretlen fegyveresek elhurcoltak két magyar állampolgárságú férfit, amikor rablótámadás történt egy cég telephelyén, az ország északkeleti részén.

A fegyveresek különféle eszközök eltulajdonítása után bukkantak a magyarokra, akiket magukkal hurcoltak. Szijjártó Péter akkor - még a miniszterelnök szóvivőjeként - azt közölte: a TEK-nek "konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak", és a rendelkezésekre álló információk alapján azt lehetett feltételezni, hogy a magyarok életét abban a pillanatban nem fenyegette közvetlen veszély.

Május elején a TEK munkatársai Szíriába utaztak, hogy a szír hatóságokkal együttműködve épségben ki tudják szabadítani az elrabolt két magyar állampolgárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×