eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Terrortámadás Groznijban

Az eddigi adatok szerint négyen - három orosz belügyi katona és egy civil - vesztették életüket hétfőn Csecsenföld fővárosában, Groznijban, amikor ismeretlen tettesek felrobbantottak egy páncélozott katonai járművet.

A merényletben három másik belügyi katona súlyos sérüléseket szenvedett, közülük kettő állapota életveszélyes.

A Groznij északi részén lévő repülőtéren állomásozó katonák járműve alatt egy közúti ellenőrzőpontnál lépett működésbe a robbanószerkezet - közölte Vaszilij Pancsenko, a belügyi erők szóvivője.

Ellentmondó információk érkeztek arról, hogy a járművet aláaknázták, vagy öngyilkos merénylet történt. Az Interfax orosz hírügynökség forrása szerint két öngyilkos merénylő hajtotta végre a támadást. Egyes feltételezések szerint a civil halott, akinek maradványait megtalálták a helyszínen, az egyik merénylő.

Az észak-kaukázusi hatóságok közölték, hogy a merénylet helyszínén még egy robbanószerkezetet találtak, amelyet sikeresen hatástalanítottak.

A merényletet az elkövetők annak az eseménynek az évfordulójára időzítették, amikor 1996. augusztus 6-án csecsen szeparatista erők visszafoglalták Groznijt az orosz csapatoktól.

Groznijban utoljára tavaly augusztus végén hajtottak végre terrortámadást, az akkori merényletben kilencen haltak meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×