eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Obama Floridát szeretné születésnapjára

Barack Obama amerikai elnök azzal tréfálkozott a floridai Orlandóban, hogy hét végi születésnapjára Floridát szeretné megkapni ajándékként, amely állam döntő fontosságú lesz a november 6-i elnökválasztáson.

"Ötvenegy leszek szombaton, ötvenegy" - mondta az elnök csütörtökön választási aktivistái körében. "Michelle (Obama, az elnök felesége) azt bizonygatja, hogy még csak ötven vagyok. Ez így nem is olyan rossz" - fordult a megjelentekhez, akik erre rázendítettek a "Boldog szülinapot" dalra.

"Ha tudtam volna, hogy énekelni is fognak, készültem volna tortával. Azután elfújtam volna a gyertyákat. Azután pedig talán még kívántam is volna valamit a választásokra - folytatta az elnök, és híveinek nevetése közepette rögtön hozzátette: - Egy floridai győzelem nem is lenne rossz születésnapi ajándék."

A 2008-as választáson Obama győzött akkori republikánus ellenfelével, John McCainnel szemben, de a verseny most szorosabbnak ígérkezik, részben a gazdasági válság miatt. A Quinnipiac Egyetem, a CBS News és a The New York Times című lap közös felmérésének szerdán közzétett adatai szerint a demokrata elnök igen jól áll e délkeleti államban: a szavazók szándéknyilatkozata szerint 51 százalékot kapna a republikánus Mitt Romney-nak jutó 45 százalékkal szemben.

Obama republikánus ellenfelei nem hagyták ki az alkalmat, és a világhálón csípős születésnapi üzeneteket küldtek neki. "Elnök úr, én nem engedhetem meg magamnak, hogy ajándékot vegyek önnek, így hát önnek adom mindazt, amim marad" - írta "egy álláskereső".

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×